Polițiștii rutieri brăileni au desfășurat o acțiune pentru combaterea indisciplinei în trafic a pietonilor și bicicliștilor

Ieri, 22 mai a.c., în intervalul orar 09:00-17:00, polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroului Rutier și Biroul Ordine Publică și ai Serviciului Rutier, au acționat pe raza municipiului Brăila, pentru combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni și bicicliști.

Polițiștii au desfășurat activități  în zonele cu risc ridicat din Brăila, din punctul de vedere al victimizării prin accidente rutiere.

Astfel, au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale, dintre care 200 conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și două conform Legii 61/1991, în valoare totală de 28.525 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 90 au fost pentru traversarea neregulamentară a pietonilor, 89 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, două pentru neacordare prioritate pietoni, una pentru neacordare prioritate vehicule, una pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului electric și 17 pentru alte abateri.

Polițistii au reținut 4 permise de conducere, dintre care două pentru neacordare prioritate pietoni, unul pentru neacordare prioritate vehicule și unul pentru nerespectarea culorii roșu a semaforului electric.

Pe timpul derulării acțiunii nu au fost înregistrate accidente rutiere.

Exit mobile version