Poliţiştii brăileni, sprijiniți de jandarmi, au fost prezenți în stradă în cadrul acțiunii BLOCADA

În ultimele 24 de ore, poliţiştii, sprijiniți de jandarmi, au fost prezenți în stradă, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor. În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au fost alături de cetățeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc, pentru combaterea consumului de droguri, precum și pentru informarea acestora cu privire la adoptarea unei atitudini responsabile și preventive.

Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Astfel, au fost organizate și desfășurate 15 acțiuni menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății și s-a intervenit la 50 de evenimente, 38 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 13 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Astfel, în intervalul orar 17:00-22:00, efectivele Serviciului Rutier, ai Poliției Orașului Ianca, Făurei și Însurăței și ale Jandarmeriei au fost suplimentate și au desfășurat acțiuni de tip Blitz pe raza de competență pentru combaterea infracțiunilor săvârșite cu violență și reducerea riscului rutier.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați peste 100 de cetațeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv, au controlat peste 80 de autovehicule, au verificat 35 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, au aplicat 47 de sancțiuni pentru neregulile constatate în valoare totală de peste 32.000 lei, au efectuat 62 de testări alcoolscopice și au reținut 3 permise de conducere.

Pe timp de noapte, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila și ai Secțiilor 3 și 5 de Poliție Rurală au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, a infracțiunilor contra patrimoniului, pentru verificarea deținătorilor de valori si a furnizorilor de servicii de securitate privată, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră în rândul conducătorilor de motociclete și autovehicule înmatriculare în alte state.

În acest context, au fost legitimate 58 de persoane, verificate 11 societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, au fost controlate 50 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 38 de șoferi și cu aparatul drugtest 6 șoferi, au fost verificați 17 agenți de pază și 4 ATM-uri.

De asemenea, au fost constatate in flagrant delict două infracțiuni.

Azi-noapte, la ora 02:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Buzăului din municipiu. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând consumul de substanțe psihoactive, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.


La ora 00:35, polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe Șoseaua Buzăului din municipiu. Polițiștii au efectuat controlul autoturismului, în habitaclu fiind găsită o bâtă de baseball cu lungimea de 73 de cm.

Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Polițiștii vor continua să acționeze pentru prevenirea și combaterea întregului fenomen infracțional!

Exit mobile version