Polițiștii brăileni au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 17 permise de conducere și au ridicat 5 certificate de înmatriculare

În ultimele 24 de ore, polițiștii brăileni au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 19 acțiuni și au intervenit la 39 de evenimente, dintre care 33 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 233 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 86.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 17 permise de conducere și au ridicat 5 certificate de înmatriculare.

Duminică, 3 martie, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Ieri, în intervalul orar 06:30-07:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea infracțiunilor stradale, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. În acest context au fost legitimate 41 de persoane, controlate 38 de vehicule și testați toți șoferii cu aparatele din dotare.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.435 de lei, au reținut 3 permise de conducere pentru alcool și un certificat de înmatriculare.

Polițiștii atrag atenția șoferilor să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv, precizând că alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Duminică dimineață, în intervalul orar 09:00-12:30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila, sprijiniți de jandarmi și Poliția Locală, au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în scopul prevenirii faptelor antisociale, a infracțiunilor stradale și depistarea infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. În acest context, au fost legitimate 42 de persoane, au fost controlate 20 de vehicule și au fost verificate 3 unități de alimentație publică de tip cafe-bar.

În cadrul acestei acțiuni au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.150 de lei.

Exit mobile version