Polițiștii brăileni au organizat 15 acțiuni și au intervenit la 37 de evenimente

În ultimele 24 de ore, polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 15 acțiuni și au intervenit la 37 de evenimente, dintre care 29 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 133 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 46.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 15 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Luni, 15 aprilie a.c., în intervalul orar 06:30-07:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat și desfășurat o acțiune în municipiu, pentru reducerea riscului rutier, prevenirea accidentelor rutiere și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

Astfel, au fost legitimate 30 de persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC, au fost controlate 30 de vehicule, testați toți șoferii cu aparatele din dotare, fiind reținute două permise de conducere pentru alcool. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în valoare de 3.300 de lei.

În cadrul acțiunilor, la data 15 aprilie a.c., la ora 19:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Secția 1 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic un tânăr de 53 de ani, din comuna Gemenele, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 221, în localitatea de domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca și Făurei au acționat la data de 15 aprilie a.c., în intervalul orar 07:30-11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, scopul fiind acela de a descuraja absenteismul școlar, delicvența juvenilă și fenomenul contravențional.

Polițiștii au verificat 10 unități de învățământ, au legitimat peste persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC.

De asemenea, vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, dar și verificarea responsabililor unităților de alimentație publică din zona unităților de învățământ.

De asemenea, agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 8 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale.

Polițiștii Biroului Rutier au fost prezenți în proximitatea unității de învățământ Școala Gimnazială nr. 4 ”Al. I. Cuza”, în intervalul 07:30-08:15, pentru fluidizarea traficului rutier și crearea unui climat corespunzător de siguranță rutieră. Astfel de activități se desfășoară zilnic, la diferite unități de învățământ din municipiu.


Exit mobile version