Polițiștii brăileni au folosit aparatele radar în sistem ”cascadă”. Așa au depistat un cetățean moldovean rulând cu 115 km/h în localitatea Lanurile

Miercuri, 21 decembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașului Făurei, Poliției Orașului Ianca și Poliției Orașului Însurăței au acționat, în intervalul orar 08:00-13:00, pe raza județului Brăila, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, fiind folosite aparatele radar în sistem ”cascadă”.

Având în vedere faptul că, la nivel național, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc constant printre primele cauze generatoare de accidente rutiere, acțiunea a avut ca scop reducerea acestora și creșterea vizibilității polițienești pe drumurile naționale și europene de pe raza județului Brăila, precum și pe principalele străzi din municipiul Brăila.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 51.475 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate, 74 au fost pentru depășirea vitezei legale, 11 pentru neportul centurii de siguranță și 9 pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru neacordare prioritate vehicule și au retras 2 certificate de înmatriculare.

În cadrul uneia din aceste acțiuni, polițiștii au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din Republica Moldova in timp ce conducea autoturism pe DE584,în localitatea Lanurile cu viteza de 115 km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă in valoare de 1.305 lei și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării.

”Aceste acțiuni vor continua pe raza întregului județ în vederea conștientizării de către toți participanții la trafic a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație!” au precizat reprezentanții IPJ Brăila

Exit mobile version