Polițiștii au verificat trei autovehicule de transport elevi și i-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorii acestora

Poliţiştii brăileni acţionează, permanent, în municipiu şi judeţ, în mod activ și implicat în misiuni preventive de depistare a factorilor criminogeni care pot pune în pericol siguranța noastră și a comunității! Ieri, 25 septembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 50 de evenimente, 41 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 73.880 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 11 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

Ieri dimineață, 25 septembrie a.c., în intervalul orar 08:00-12:00, Poliția Orașului Făurei a acționat pe raza de competență, în zona unităților de învățământ, fiind efectuate verificări ale mijloacelor de transport școlar și pentru prevenirea traficului de droguri. De asemenea, s-a relaționat cu directorii unităţilor de învățământ, iar agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ. Polițiștii au legitimat 21 de persoane, au verificat trei autovehicule de transport elevi și i-au testat cu aparatul etilotest pe conducătorii acestora.

De asemenea, în intervalul orar 06:30-08:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pe raza municipiului, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor ce sunt conduse de persoane aflate sub influența alcoolului, substanțe interzise sau fără permis de conducere.

În acest context, au fost legitimate 45 de persoane și controlate 43 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 32 de șoferi. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 580 de lei.

Scopul acțiunii a fost unul preventiv, pentru reducerea numărului de evenimente rutiere.

Exit mobile version