Polițiștii au reținut 19 permise de conducere

La data de 22 iunie a.c., poliţiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Rutier, Poliția Orașui Ianca, Poliția Orașului Făurei, Poliția Orașului Însurăței, au acționat în intervalul orar 14.00-20.00, pe raza județului Brăila, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind circulația pe drumurile publice prevăzute de O.U.G. 195/2002, valoarea totală a amenzilor fiind de 78.745 lei .

În urma activității polițiștii au aplicat 98 de sancțiuni pentru depășirea vitezei legale de deplasare a vehiculelor, 2 pentru depășirea neregulamentară, 3 conducerea pe drumurile publice a vehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului,  9 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 2 pentru lipsa inspecției tehnice periodice a vehiculelor și 10 vizând alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 19 permise de conducere, din care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară, 3 pentru conducerea sub influența alcoolului și unul pentru săvârșirea unei  infracțiuni la regimul rutier.

Aseară, în jurul orei 18:00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Ianca, în timp ce conducea un vehicul pe raza orașului de domiciliu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În continuare polițiștii brăileni vor acționa pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii oricăror fapte antisociale, inclusiv în ce privește ilegalitățile în domeniul circulației pe drumurile publice.

Exit mobile version