Politica e in tot si in toate

Politica e in tot si in toate
Politica e in tot si in toate

Într-o postare pe un site de socializare, fostul consilier județean Dănuț Lungu trage un semnal de alarmă asupra situației în care se află sistemul sanitar din România, în special cel referitor la Unitățile de Primiri Urgențe, dar și asupra faptului că politicul influențează inclusiv nivelul de trai al cetățenilor.

Dănuț Lungu crede că nu este admisibil ca la UPU Brăila să fie angajați la acest moment doar 7 medici, care asigură permanența serviciului, 24 de ore din 24, față de 23 cât ar trebui să fie conform normelor aprobate prin legea sănătății. Acesta consideră că sistemul de sănătate românesc este unul defectuos, care nu funcționează normal.

[quote]Ne mirăm de calitatea proastă a serviciilor medicale, ne mirăm că pleacă medicii, însă câți asigurați are acest sistem, câți beneficiază și câți sunt plătitori? Suntem supărați că așteptăm mult la primiri urgențe (UPU). Așa este, dar câți dintre noi știm că personalul medical este foarte puțin, față de numărul necesar care ar asigura o funcționare normală. Ar trebui să întelegem că și personalul medical este format din oameni, nu din roboți. Oameni care au grijă de oameni, care trebuie să ia decizii, multe dintre ele care decid viața pacientului. Să nu uităm că medicii și asistenții medicali sunt oameni și după 6 ore de muncă intervine și la ei oboseala. E greu să lucrezi cu omul, dar e și mai greu cu omul bolnav. Mulți pacienți ajung la UPU atunci când nu mai pot îndura durerea, dupa ce s-au tratat ”după ureche”, evitând să treacă mai întâi pe la medicul de familie, iar alții ajung direct aici pentru că nu sunt asigurați și nu au medic de familie[/quote], a spus Dănuț Lungu.

Lungu a spus că drumul vieții l-a dus și prin multe alte spitale, unde a văzut că se poate și consideră că și la Brăila s-ar putea să fie un serviciu de primiri urgențe eficient, dacă atât pacienții cât și cadrele medicale își doresc o schimbare.

Pacientul să facă un consult periodic pentru a depista din timp unele probleme medicale, cadrele medicale să respecte jurământul lui Hypocrate. Sunt cazuri urgente care necesită o atenție imediată și care pot apărea pe neașteptate, cazuri în care trebuie să se intervină imediat și cazuri care ajung în ultima fază la urgențe, dar care ar puteau fi preîntâmpinate dacă pacienții se duceau la controlul periodic, la medicul de familie. Nu poți cere un act medical de o calitate superioară cu o lipsă acută de personal calificat. Repet sunt și ei oameni, obosesc și ei la fel ca noi. Pacientul neasigurat la sanatate beneficiază la medicul de familie de trei tipuri de servicii medicale gratuite: în caz de urgență, pentru boli infecțioase și monitorizare pentru gravide. Mulți neasigurați nu știu acest lucru, iar pentru o consultație, sunt programați peste o săptămână sau chiar mai mult. Sunt cazuri care se agravează până la ziua la care pacientul a fost programat la consultatie, dar și cazuri în care chiar medicul de familie îi trimite la UPU, a precizat Dănuț Lungu.

Acesta consideră că sistemul medical din România este unul aberant, pentru că îi restricționează pe cetatenii neasigurați si  îi trimit direct la Unitatea de Primiri Urgențe unde serviciile medicale sunt gratuite. Numărul mare de neasigurați vine ca urmare a lipsei locurilor de muncă, a șomerilor neindemnizați, a adiministrației care nu investește în infrastructură, nu crează facilități pentru investitorii care ar putea crea noi locuri de muncă.

[quote]Braila este un oraș sărac, în care puterea de cumpărare este foarte mică datorită salariilor foarte mici.  Consumul, în mare parte, se bazează pe salariile bugetarilor, salariații din mediul privat fiind foarte puțini. De ce? Pentru că administrația locală a ținut orașul închis prin rigiditatea față de acei investitori care doreau să înceapă o afacere în oraș, prin mărirea nejustificată a taxelor locale, lucru care a descurajat mediul privat[/quote], mai spune Dănuț Lungu.
Dănuț Lungu îi consideră principali vinovați de modul deficitar în care se desfășoară activitatea de la UPU Brăila și din sistemul sanitar din județ, pe toți cei care s-au aflat la conducerea orașului și a județului, care acum se află în închisoare sau în arest preventiv pentru diverse motive. În opinia lui o mare parte din vină o au și cei care votează după cum spun zvonacii PSD, pe care-i găsiți prin mijloacele de transport, la intrarea în marele supermarket-uri, pe străzi, unde se strâng grupuri de braileni, prin parc,”la o tabla”.Sacosa cu ulei, micul si berea, tot felul de ”atentii electorale” erau platite din banii nostri. Se discuta despre fraude de milioane de euro, bani din impozite si taxe locale platite de noi toti Tot la categoria vinovați sunt și acei cetățeni care, scârbiți de clasa politică, nu se prezintă la vot și nu înțeleg că prin acest absenteism îi favorizează pe acei candidați care ”sunt cu dare de mână”, care au în spate structuri de partid, structuri care voteaza doar pentru a fi alături de cei care câștigă și care conduc, mai bine spus stapanesc orasul, membri de partid care se gândesc și ei la locuri călduțe și bine plătite în adminstrație.
Lungu mai spune că politicul decide destinul, influențează nivelul de trai si va dicteaza viata ,pentru că așa funcționează societatea în care trăim.

Exit mobile version