Poliția și Jandarmeria continuă acțiunile de prevenirea și combaterea pandemiei

În data de 22.02.2022, poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și lucrători ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi măsurilor instituite ca urmare a prelungirii stării de alertă.

Astfel, au fost desfăşurate 11 acțiuni punctuale vizând societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 26 de societăți comerciale și au controlat 75 de vehicule, 15 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare a abaterilor constatate la nivel judeţean, au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 1.000 de lei.

Poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră și pompieri desfășoară permanent acțiuni de verificare, pe raza județului Brăila, privind modul de respectare a măsurii izolării sau carantinării la domiciliu, de către cetățeni.

Astfel, în data de 22.02.2022, polițiști din cadrul Biroului Proximitate, au efectuat verificări la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 36 de ani, din Brăila, care figura în carantină și au constatat că acesta nu respecta măsura impusă, nefiind găsit la adresa indicată. 

Bărbatul au fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Exit mobile version