PNL vrea să schimbe majoritatea în CJ Brăila

Demiterea Guvernului Viorica Dăncilă și desemnarea ca premier a președintelui PNL Ludovic Orban îi face pe liberalii brăileni să încerce să schimbe majoritatea și în Consiliul Județean.

Președintele organizației județene a PNL Brăila Alexandru Dănăilă, însoțit de o parte dintre consilierii județeni, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la sediul partidului, că va demara o serie de negocieri cu reprezentanții celorlalte partide reprezentate în CJ Brăila pentru a schimba majoritatea.

În prezent PSD are 14 consilieri județeni, iar PNL – 12, astfel că reprezentanții ALDE, PMP, PND, care au câte doi consilieri, și consilierul ProRomânia, fac diferența.

Dănăilă a preizat că viitorul buget al consiliului Județean ar trebui creionat de o altă majoritate, fără PSD, iar în acest proiect de buget să fie prinse o serie de proiecte importante pentru județ în viziunea liberalilor. Președintele PNL Brăila consideră că Iulian Chiriac ar trebui să își dea demisia din funcția de președinte al CJ Brăila în momentul în care s-ar forma o altă majoritate. Liderul liberal nu a exclus nici o posibilă demitere, prin vot secret, la care s-a arătat convins că s-ar alătura și unii dintre consilierii județeni ai PSD.

Exit mobile version