PMP-iștii brăileni au așteptat demisia de onoare a lui Viorel Botea din Consiliul Județean. Cum aceasta nu a venit vor demara demersurile legale

La ultima conferință AUR, fostul președinte al organizației județene a PMP Brăila, Viorel Botea, anunța că au venit alături de el circa 70 de foști membrii PMP, majoritatea fiind președinți ai organizațiilor pe secții de votare. La conferința de presă a PMP, organizată sâmbătă la Palatul Lyra, la care a fost prezent și europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP la nivel național, consilierul municipal Coman Sarafolean, președintele interimar al organizației județene PMP Brăila, a spus că nu are cunoștință de plecarea a 70 de membrii la AUR.

Sarafolean a spus că oricum, 70 de membrii nu înseamnă nici măcar 10% din numărul membrilor PMP, dar nu știe care ar putea fi aceia, având cunoștință doar de câțiva.

”O să-i solicit domnului Botea lista cu cei 70 de membrii, ca să știm și noi cu ce am rămas” a spus Sarafolean, convins fiind că numărul celor care-l vor urma pe Botea la AUR este mult mai mic.

Întrebat de ce PMP nu a făcut demersurile pentru ca Botea să își piardă calitatea de consilier județean obținută pe listele PMP și înlocuirea sa cu următorul supleant aflat pe lista de consilieri județeni, Coman Sarafolean a spus că se aștepta ca fostul său coleg de partid să-și dea demisia de onoare din Consiliul Județean și să nu aștepte să se facă demersurile legale. Dar cum timpul a trecut și Botea a continuat să rămână consilier județean și chiar să spună că așteaptă să se întâmple niște lucruri cu PMP, care să-i permită să-și păstreze mandatul Sarafolean a spus că în următoarele zile PMP Brăila va demara procedurile legale pentru ca Viorel Botea să-și piardă mandatul, iar locul său să fie luat de următorul consilier ales supleant pe listele acestui partid la alegerile din septembrie 2020.

Exit mobile version