Pita si Popescu eliminati de la Centura de Aur

Performanta pe stomacul gol nu se poate face

Pita si Popescu eliminati de la Centura de Aur
Pita si Popescu eliminati de la Centura de Aur

În perioada 6-9 iulie 2016, se desfășoară la Iași ediţia din acest an a Centurii de aur la box, competiţie care se bucură de o participare internațională selectă, cu sportivi de calibru din 11 ţări, iar cei mai mulți dintre ei sunt calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio. Capul de afiş al competiţiei îl va reprezenta duelul de la categoria super-grea unde croatul Hrgovic și ieşeanul Mihai Nistor vor sa demonstreze că sunt cei mai buni din lume.

Centura de Aur propune în această seară o confruntare de cinci stele între campionul mondial APB, românul Mihai Nistor, şi campionul mondial VSB și campion european en titre, croatul Filip Hrgovic. Adversarul lui Nistor, Hrgovic, a venit la Iaşi direct din cantonamentul fraţilor Klitchko, unde a fost sparring partner pentru fostul campion mondial al greilor. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată anul trecut la Sofia la Campionatul European, iar învingător, cu o decizie de 2-1, a fost declarat pugilistul croat.

Miercuri seara, în prima gală a turneului internaţional de box Centura de aur, pe ringul din sala Polivalentă din Iaşi a urcat brăileanul Marian Piţa. La categoria 69 kg brăileanul pregătit de George Perțea l-a avut drept adversar pe olandezul James Delango în fața căruia a pierdut la puncte. În aceeaşi gală, reprezentantul Centrului Olimpic de la Brăila, Alexandru Popescu, a boxat în limitele categoriei 60 kg cu Mihail Cvasiuc din Republica Moldova, dar a pierdut la puncte și a părăsit competiția.

De precizat că Brăila nu a putut fi reprezentată la această competiție decât de un singur pugilist, în condițiile în care Robert Jitaru se află în sesiunea de Bacalaureat, iar Marian Vișan, Dragoș Gheonea, Vlad Sava au renunțat la activitatea de performanță în condițiile în care nu au primit nici un sprijin din partea clubului CSM Brăila de la începutul acestui an deși sunt medaliați la Cupa României la seniori desfășuratî anul acesta la Brăila. Astfel, după ce în ultimele două ediții ale Centurii de Aur, Marian Pița a fost medaliat cu aur și argint, anul acesta pugilistul brăilean nu a mai acces în finala categoriei, pentru că performanță pe stomacul gol nu se poate face.

Exit mobile version