Petrică Popa: „Trădătorilor din PNL Brăila le urez drum bun în viață!”

La Conferința Municipală de alegeri a PNL Brăila, singurul candidat care a dorit să ia cuvântul, în afara celor doi candidați la funcția de președinte, a fost Popa Petrică Costel, unul dintre cei mai vechi membrii ai PNL Brăila. Acesta a fost ales membru în noul Birou Politic Municipal al PNL Brăila.

Petrică Popa l-a atacat în discursul său pe fostul președinte al PNL Brăila, Alexandru Dămăilă, care între timp a fost exclus din PNL, dar și pe încă liberalul, Florin Cîrligea, pe care-l consideră apropiat de președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, prin apropierea acestuia de echipa de fotbal Dacia Unirea Brăila, pe care o consideră încă o cooperativă PSD-istă. Interesant este însă faptul că vicepreședintele clubului de fotbal, Vasile Popa, este chiar rudă cu Alexandru Popa, al cărui susținător este Petrică Popa, care nu este însă rudă cu deputatul PNL.

„Aș dori să abordez trei lucruri: despre trădare, despre încredere și despre echipă. Despre trădare Brînzovenescu spunea «Iubesc trădarea, dar îi urăsc pe trădători!». Eu nu agreez trădarea, dar nici trădătorii. Mai ales că pe mulți dintre ei i-am primit eu în partid. Și au trădat și în stânga, și în dreapta. Au participat, și participă în continuare, la cooperativa de fotbal brăileană… Ca să nu spun că e tot o cooperativă politică. Dar asta e. Să sperăm că de acum încolo ne vor lipsi de prezența domniilor lor.

Despre încredere. În politică și în viață se câștigă cel mai greu și se pierde cel mai ușor încrederea. Anumiți politicieni, așa-ziși politicieni, care ar fi trebuit să se ocupe de politică, dar s-au ocupat de alte probleme, au reușit să aibă încrederea liberalilor brăileni și au dovedit contrariul, că nu trebuia să le acordăm această încredere. Dumeavoastră știți despre ce este vorba… În frunte cu marele liberal, eu îi spusesem «Il Lider Maximo», domnul Alexandru Dănăilă, o mare personalitate, dar nu politică.

Despre echipă. Eu cred că începând de astăzi, prin votul dumneavoastră, vom avea o echipă care să se ocupe de problemele curente, de problemele de perspectivă ale PNL și de punerea în operă, atât cât se poate acum, fiind în opoziție, a problemelor județului Brăila și municipiului Brăila” a spus Petrică Popa.

Exit mobile version