Peste o mie de oameni i-au adus un ultim omagiul lui Andrei Buca

Peste o mie de oameni i-au adus un ultim omagiul lui Andrei Buca
Peste o mie de oameni i-au adus un ultim omagiul lui Andrei Buca

Astăzi la prânz, peste o mie de oameni au venit la Biserica ” Sfinţii Trei Ierarhi” de pe Calea Călărașilor, a venit să-I aducă un ultim omagiu celui care a fost arhitectul Andrei Petre Bucă, decedat în urma incendiului de la Clubul ”Colectiv” din București.

Programată pentru ora 12.00, slujba de înmormântare de la biserică a început după ora 13.00, dar sutele de brăileni au așteptat sosirea cortegiului funerar de la domiciliul părinților tânărului decedat, unicul fiu al inginerului Dorin Bucă.  Cortegiul a fost însoțit de un sobor de preoți din Brăila, iar Înalt Prea Sfinţitul Casian Crăciun, care a mers în urma cortegiului a ținut slujba de înmormântare.

Dorin Bucă, tatăl lui Andrei, este director la Şantierul Naval Cernavodă şi avea planuri mari împreună cu fiul său. Se pregăteau de design naval, asta după ce a reuşit să îl convingă să nu plece în străinătate. Toate planurile s-au năruit atunci când tatăl a fost sunat şi a primit teribila veste. Credinţa este cea care mai ţine în picioare familia Bucă.

„Înalt Prea Sfinţitul m-a sunat să mă aline şi să-mi spună că asta e voia lui Dumnezeu. E mai bine că s-a întâmplat aşa. L-a luat Dumnezeu la îngeri. Ştie Dumnezeu ce vrea să facă cu el. Era un copil excepţional în tot ce făcea. Nu l-am lăsat pe Andrei să plece în străinătate. I-am spus că cei buni reuşesc în ţară. I-am dat exemplu că eu am reuşit. L-am încurajat să facă carieră în ţară. Era director de producţie la Timbercraft.” spunea Dorin Bucă despre unicul său fiu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Bucă a fost dus pe brațe de prieteni ai acestuia, de la domiciliul părinților până la biserică.

În jurul orei 15.15, trupul neînsuflețit al tânărului arhitect brăilean în vârstă de 29 de ani a fost scos din biserică și cortegiul funerar a pornit către cimitirul Radu Negru unde a fost înmormântat.

 

Exit mobile version