Peste 400 de sancțiuni aplicate duminică de polițiști, dintre care peste 100 pentru abateri de la regimul rutier

Duminică, 25 februarie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii au desfășurat 11 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 45 de evenimente, 38 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 311 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 16 permise de conducere și au ridicat 7 certificate de înmatriculare.

Ieri, 25 februarie a.c., în intervalul orar 06:30-13:30 polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier au acționat în municipiu pentru reducerea riscului rutier, creșterea gradului de siguranță rutieră și a vizibilității elementului polițienesc și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul conducerii pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. De asemenea, polițiștii au acționat pentru combaterea opririlor și staționărilor neregulamentare.

În acest context au fost controlate vehicule, 196 de șoferi au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest și au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de 24.430 de lei, conform O.U.G. nr.195/2002, dintre care 62 pentru opriri/staționări neregulamentare, 5 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 pentru alcool și restul pentru ale abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere pentru alcool, au retras un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exit mobile version