Peste 3150 de brăileni se află în izolare la domiciliu. Cei prinși că încalcă prevederile izolării voluntare sunt amendați și băgați în carantină instituționalizată

Conform informațiilor primite de la Instituția Prefectului Județului Brăila, astăzi, 28 martie 2020, la nivelul județului Brăila, sunt în carantină instituționalizată 213 persoane și alte 33 au primit avize epidemiologice și au ieșit din carantină.

În ceea ce privește izolarea la domiciliu, la acest moment, în județul Brăila, sunt în evidență 3.151 de persoane, în timp ce 235 au ieșit din izolare după încheierea perioadei de monitorizare.

De asemenea, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Brăila au fost depistate, în total 6 persoane care au încălcat prevederile Ordonanței Militare 2/2020, privind izolarea la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional și conduse în centrele de carantină, unde vor rămâne 14 zile.

Aseară, o femeie din localitatea Spiru Haret, comuna Berteștii de Jos, a fost preluată de o ambulanță SMURD însoțită de polițiști, după ce a încălcat prevederile izolării la domiciliu. Aceasta a fost sancționată cu 5.000 lei amendă și a fost dusă la un centru de carantină instituționalizată. Femeia mai avea de stat două zile în izolare.

Exit mobile version