Peste 200 de elevi participanti la concursul Rural Math

Peste 200 de elevi participanti la concursul Rural Math
Peste 200 de elevi participanti la concursul Rural Math

Şcoala Gimnazială Surdila Greci, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Primăria comunei Surdila Greci, a organizat sâmbătă 26 aprilie cea de a VIII-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică Rural Math adresat elevilor din clasele V-VIII, din mediul rural, un concurs dedicat în exclusivitate elevilor din mediul rural și desfășurat sub deviza „Rural nu e sinonim cu inferior”.

Directoarea Școlii din comuna Surdila Greci, profesor Iulia Olguța Vuțin, ne-a declarant:

[quote]În 2007 în cadrul Programului Activităţilor “Spring Day 2007“ din perioada 26 martie – 15 iunie ne-am gândit că un concurs de matematică ar fi o bună idee pentru a demonstra că matematica rămâne la modă în toate timpurile şi locurile, dezvoltand în acelaşi timp spiritul competitiv al elevilor. Aşa a apărut Concursul de Matematică Rural Math adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural organizat de Şcoala Gimnazială Surdila Greci în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila , Consiliul Local şi Primăria Surdila Greci. Dacă la prima ediţie au participat doar 8 şcoli, orientându-ne doar la colegii din zona noastră geografică, începând cu cea de a doua ediţie ne-am extins devenind concurs interjudeţean cu participarea a 12 şcoli din judeţul Brăila şi 4 şcoli din judeţul Buzău. Încet, încet, crescând cu fiecare ediţie, am ajuns în acest an, 2014, la 244 elevi înscriși de la 40 de şcoli (școli cu personalitate juridică și structuri).[/quote]

La ediția a opta au participat:

-15 școli din judeţul Brăila : Șc. Surdila Găiseanca, Șc. Ulmu și cu structura Jugureanu, Șc. Dudești, Șc. Plopu, Șc. Unirea- structura Valea Cânepii, Șc. Galbenu și cu structura Drogu, Șc. Mircea Vodă și cu structura Dedulești, Șc. Romanu, Șc. Movila Miresii, Șc. Vișani, Șc, Cireșu, Șc. Victoria și cu structura Mihai Bravu și nu în ultimul rând Șc. Surdila Greci,
-4 din județul Buzău : Șc. C.A.Rosetti și cu structura Lunca, Șc. Vadu Pașii și cu structura Scurtești, Șc. Rușețu, Șc. Valea Râmnicului și cu structura Oreavu și Rubla,
– 5 din județul Ialomiţa : Șc.,Movila, Liceul Mihail Kogălniceanu, Șc. Platonești, Șc. Perieți, Șc. Gârbovi,
-2 școli din județul Prahova: Șc. Găgeni și Șc. Păulești,
-4 școli din Călărași: Șc. Chirnogi, Șc. Frumușani, Șc. Ghica Radovanu, Șc. Căscioarele.

La clasa a V-a au fost înscriși 58 de elevi și au participat 48, premiul I fiind câștigat de Bogdan Pita de la Școala Găgeni, premiul II fiind câștigat de Sorina Dîrnea de la Școala din comuna Chiscani.

La clasa a VI-a s-au înregistrat cele mai bune rezultate, nu mai puțin de 4 elevi din cei 57 de participanți au obținut nota 10.00 și implicit premiul I. Cei patru elevi de nota 10 sunt Mihaela Bîcîin și Diana Boboc, ambele de la Școala din comuna Mircea Vodă, Livia Radu de la Școala structura din Oreavu și Laurențiu Stroie de la Liceul Mihail Kogălniceanu. Tot la clasa a VI-a s-au acordat două premii II, pentru Diana Duțu de la Școala Surdila Găiseanca și Denisa Munteanu de la Școala din Dedulești.

La clasa a VII-a, premiul I al fost câștigat de Cristina Sohan de la Școala din Chirnogi. Cel mai bun rezultat obținut de un elev brăilean la clasa a VII-a a fost premiul III, Ștefan Mocanu de la Școala din comuna Mircea Vodă.

La clasa a VIII-a, au fost înscriși 68 de elevi, dar au participat 48. Premiul I a fost obținut de Mădălina Cristea de la Școala din Ulmu și Diana Datcu de la Școala din Movila Miresii. La clasa a VIII-a, Valentin Pătrașcu de la Școala din Surdila Găiseanca, a obținut premiul III.

Iulia Olguța Vuțino a spus că pentru anii următori dorește să extindă acest parteneriat cu Inspectoratele Şcolare Judeţene din Buzău, Ialomiţa şi Prahova precum şi cu autorităţile locale din fiecare comună invitată. Prin acest concurs organizatorii își doresc să dovedească tututor că rural nu e sinonim cu inferior şi că numai împreună –şcoala şi comunitatea- pot oferi copiilor o educaţie de calitate şi de viitor.

Mulțumim comunităților locale care au sprijinit echipajele școlare să ajungă la Surdila Greci, nu trebuie ignorant faptul că suntem totuși încă în criză financiară. Mulțumim și cadrelor didactice pentru interesul manifestat în dezvoltarea spiritului competitiv al elevilor. Mulțumim comunității locale și întregului personal al Primăriei Surdila Greci, în special domnului primar Meiroșu Ionel, pentru implicarea reală în organizarea și desfășurarea acestui concurs. Și nu în ultimul rând mulțumesc întregului colectiv al Școlii Gimnaziale Surdila Greci pentru extraordinara implicare în organizarea și desfășurarea acestui concurs interjudețean care este mândria școlii noastre și ne face să spunem răspicat : Rural nu e sinonim cu inferior, a declarat directoarea Școlii din Surdila Greci, Iulia Olguța Vuțino.

Premierea elevilor câștigători a fost făcută cu sprijinul firmelor: SC First Farms SA, SC Inamosa SRL și SC Spectrum Brăila, iar diplomele și materialele promoționale au fost realizate cu sprijinul firmei Dexter din Brăila.

Exit mobile version