Peste 200 de brăileni prezenți la deschiderea skatepark Faleza Dunării

Practicanți și pasionați ai sporturilor extreme, amatori de mișcare, copii și familii în căutarea unei zile perfecte de sâmbătă, cu toții au fost prezenți la inaugurarea skatepark Faleza Dunării. Peste 200 de brăileni au ales să petreacă weekendul în cea mai nouă zonă din oraș, dedicată activităților sportive de masă.

Evenimentul de inaugurare a însemnat o întreagă zi dedicată activităților sportive, cu ateliere și demonstrații spectaculoase. Publicul a fost fascinat la vederea flair-urilor, backflip-urilor și altor trucuri realizate de campioni naționali pe circuitul de 7 rampe construit in skatepark.  Șaisprezece tineri din Brăila și împrejurimi s-au inscris în competiția deschisă amatorilor de BMX, câștigată de Paraschiv Maurizio, Cluci Claudiu și Stanciu David, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani. Aceștia practică BMX de numai câțiva ani, având o evoluție rapidă, iar noul skatepark îi va ajuta să își perfecționeze în continuare tehnicile.

Suntem fericiți să oferim orașului un parc modern, în care sportul poate fi practicat în siguranță, un spațiu incluziv ce aduce comunitatea mai aproape. Skateboardingul nu mai e, de mult, doar un sport, e parte din cultura urbană și merită să aibă o platformă proprie aici, în Brăila. Ne dorim să vedem, în fiecare zi, la fel de mulți oameni prezenți aici ca în ziua inaugurării”, spune Mihai Balaș, CEO la Sport Play Systems.

Amenajarea skatepark-ului Faleza Dunării a fost posibilă datorită investiției de peste 1,5 milioane de lei a Primăria Municipiului Brăila din fonduri europene, prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020.

Autoritățile locale din Brăila își extind inițiativele dedicate sănătății comunității cu ultima etapă a proiectului Faleza Dunării – amenajarea zonei de fitness urban. Compania Sport Play are planificată predarea acesteia până la sfârșitul toamnei, zona urmând să includă 26 de echipamente pentru adulți, potrivite pentru antrenarea tuturor grupelor musculare, echipamente pentru copii, un teren de baschet și un spațiu verde dedicat relaxării.

Exit mobile version