Video: Peste 1500 metri de plase monofilament confiscate de jandarmi

Peste 1500 metri de plase monofilament confiscate de jandarmi
Peste 1500 metri de plase monofilament confiscate de jandarmi

Miercuri, 20 iulie a.c., în jurul orei 08.30, ca urmare a unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, jandarmii brăileni au surprins în flagrant doi bărbaţi care pescuiau ilegal în apa fluviului Dunărea, în zona kilometrului fluvial 221.

Peste 1500 metri de plase monofilament confiscate de jandarmi

Cei doi, în vârstă de 49, respectiv 39 de ani, domiciliaţi în comuna Stăncuţa, judeţul Brăila, pescuiau cu mai multe plase de pescuit de tip setcă, dintr-o barcă din lemn, iar când au acostat la o staţie plutitoare, aflată pe raza comunei Stăncuţa, au fost surprinşi de jandarmi.

Procedând şi la verificarea pontonului plutitor, oamenii legii au găsit un spaţiu de depozitare, unde se aflau un număr de 26 scule de pescuit interzise – plase monofilament şi prostovoale.

Jandarmii brăileni le-au întocmit celor doi actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere sau folosire la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” şi „deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament”.

De la cei în cauză, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 1500 metri plase de pescuit.

Şi în cursul dimineţii de luni, 18 iulie a.c., în jurul orei 05.30, efectivele Jandarmeriei Brăila au depistat doi bărbaţi care pescuiau ilegal, în zona kilometrului fluvial 227, pe raza comunei Berteştii de Jos.

Bărbaţii, în vârstă de 37, respectiv 53 de ani, au fost depistaţi pe malul drept al fluviului Dunărea, iar asupra lor a fost găsită o plasă de pescuit monofilament în lungime de 70 m, dar şi cantitatea de 51kg peşte de diferite specii.

Astfel de misiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol vor fi executate şi în perioada următoare, atât în mod independent, cât şi împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi ai altor instituţii cu atribuţii în acest domeniu.

Exit mobile version