Peste 1500 locuri libere pentru programări la vaccinare începând de săptămâna viitoare

În urma repartizării județului Brăila a două noi fluxuri de vaccinare pentru etapa a II-a, de către Institutul Național de Sănătate Publică și avizului emis de către Ministerul Educației de schimbare temporară a destinației sălilor de sport în centre de vaccinare pe timpul stării de alertă, în cadrul ședinței Nucleului Județean de Coordonare a Vaccinării s-a stabilit ca un flux să fie repartizat în municipiul Brăila la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, iar cel de-al doilea la Spitalul Orășenesc Făurei.

Începând de astăzi, 10.02.2021, se fac programări pentru vaccinarea populației, în cele două centre, cu doza I, cu vaccinul Astra-Zeneca pentru persoanelecu vârsta cuprinsă între 18 – 55 de ani.

În această seară, la ora 19.00, la centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” erau 477 locuri disponibile, iar la centrul de la Făurei erau 1103 locuri disponibile pentru programarea la vaccinare.

Procesul de vaccinare propriu-zis se va face începând cu 15.02.2021, personalul medical care asigură centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” fiind asigurat de către Serviciul Public de Asistență Medicală și Administrare a Creșelor din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, iar pentru centrul  de vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc Făurei cu personal propriu.

Dozele de vaccin vor fi asigurate de Direcția de Sănătate Publică Brăila care va face solicitare în funcție numărul de persoane programate.

Exit mobile version