Peste 130 de persoane au intrat în izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore în județul Brăila

Pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, astăzi, 29.05.2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1.706 de persoane, aflate în izolare voluntară și 33 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Până astăzi, 5.571 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1114 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.371 de  persoane. Alte 95.176 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 421.451 de teste.   

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 31 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost declarate vindecate și externate.  

Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate 195 de misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 1.400 de persoane și a 20 de societăți comerciale. Polițiștii au depistat astfel o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele unui bărbat care nu a respectat măsura carantinei, acesta fiind reintrodus în centru, la scurt timp, pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Totodată, față de ambele persoane a fost luată și măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Exit mobile version