Percheziții la traficanții de țigări din Ulmu

pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate

pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate

Poliţiştii buzoieni efectuează marţi, 16 octombrie 2018, 11 percheziţii domiciliare în judeţele Buzău, Brăila şi Ialomiţa, la persoane bănuite de producerea, deţinerea şi comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, cu un prejudiciu creat de circa 100.000 de lei, urmând să fie puse în aplicare 11 mandate de aducere, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău. Perchezițiile din județul Brăila au loc în localitatea Ulmu

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Buzău, 45 de poliţişti buzoieni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău, Brăila şi Ialomiţa, la persoane bănuite de deţinere, prelucrare şi comerţ ilegal cu ţigarete.

Percheziţiile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de producere şi comercializare de produse accizabile, tutun şi produse din tutun. Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău„, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

Conform acestuia, cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada iunie – octombrie 2018, ar fi produs ţigarete şi tutun pentru fumat în locuinţele lor, cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Ulterior, ei ar fi comercializat ţigaretele şi tutunul, pe raza municipiului Buzău, fără documente justificative şi certificate de conformitate, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională fiind estimat la aproximativ 100.000 de lei.

Activităţile beneficiază de suportul tehnic şi de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale Buzău.

Exit mobile version