Percheziții într-un dosar de delapidare, fals material și evaziune fiscală

În perioada 13 – 15 martie 2024, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și în cooperare cu Garda Națională de Mediu Galați, au pus în executare 7 mandate de percheziție domiciliară, la locații din municipiul Galați, într-un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals material în înscrisuri oficiale, de către administratorul unei societăți comerciale cu domeniu de activitate colectarea deșeurilor metalice reciclabile.

În urma perchezițiilor efectuate la sediul societății, domiciliul administratorului și la patru puncte de colectare, au fost descoperite și indisponibilizate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de aproximativ 298.000 de lei, respectiv: 284.780 de kilograme de deșeuri feroase, ⁠1.248 de kilograme de deșeu cupru și 4.280 de kilograme de deșeu aluminiu, 1.000 de kilograme inox, 1.000 de kilograme de bronz și 140 de kilograme de baterii.

Întrucât polițiștii au descoperit în evidențele contabile ale societății documente neînregistrate sau întocmite în mod fictiv, precum și deșeuri metalice achiziționate fără documente justificative, cercetările vor fi continuate și cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals material în înscrisuri oficiale este de aproximativ 1.200.000 de lei, iar cel cauzat prin fapta de evaziune fiscală este estimat la peste 800.000 de lei.

În urma administrării probatoriului în cauză, față de administratorul societății comerciale, în vârstă de 39 de ani, din municipiul Galați, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore. Ulterior, după prezentarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, a fost dispusă cercetarea acestuia în stare de libertate.

Exit mobile version