Percheziții în Constanța și Brăila într-un dosar de înșelăciune, complicitate la înșelăciune și fals în declarații

La data de 28 mai a.c., polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiile Constanța și Brăila, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații și complicitate la înșelăciune.

Din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, la data de 4 octombrie 2023, o femeie și un bărbat ar fi indus-o în eroare un cumpărător, cu ocazia încheierii unei procuri notariale care ar fi atestat faptul că femeia ar fi proprietara unui teren aflat în județul Buzău, pe care urma să-l vândă persoanei vătămate.

În realitate, terenul respectiv nu s-ar mai fi aflat în proprietatea femeii, aceasta fiind executată silit în anul 2014.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei, sumă reprezentând prețul terenului, pe care cumpărătorul l-ar fi achitat anterior încheierii contractului de vânzare – cumpărare.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, două laptopuri și cinci telefoane mobile.

Totodată, în cauză au fost puse în executare două mandate de aducere.

În acest caz cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Constanța, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și cel al polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Exit mobile version