Pelegrin Merlot rose demisec. Bautura vietii

Pelegrin-Merlot-rose-demisec-02-620x

Vinul înseamnă pasiune şi istorie.

Să creezi vinuri de mare calitate în Munţii Măcin, locuri încărcate de istorie şi legendă, înseamnă curaj şi abnegaţie. Şi rezultatele vorbesc de la sine. Soiuri de vin care în alte podgorii abia trec de anonimat, la Alcovin fac deliciul cunoscătorilor. Cu o climă şi soluri tipice stepei caucaziene, culmile Munţilor Măcin imprimă din asprimea sălbatică a acestor meleaguri, gusturi şi buchete unice vinurilor.

Gama de vinuri Pelegrin, o gamă de excepție, cuprinde vinuri albe, rose şi roşii, produse în crama de la Măcin. Sunt vinuri specifice nordului Dobrogei, vinuri tipice, cu o personalitate aparte, care reînnoiesc tradiţia locului şi reamintesc de pelerinii care vizitau odinioară vestitele mănăstiri nord-dobrogene.

Spiritul etichetei, reprezentând un pelerin, un călător singuratic (într-o formă stilizată), acompaniat de şoim, cal (simboluri ale libertaţii şi siguranţei) şi paharul de vin – considerat băutura vieţii, este în concordanţă cu spiritul locurilor, cu semnificaţia culturală, istorică a meleagurilor nord Dobrogene, situate între braţul vechi al Dunării şi lanţul Munţilor Măcinului. Vinurile din gamă, fiecare cu specificul său, ne invită la meditaţie, la redescoperirea valorilor noastre culturale şi morale.

Unul dintre vinurile reprezentative ale Gamei Pelegrin este Pelegrin Merlot rose demisec.

Un vin elegant, plăcut, obţinut prin vinificarea “în alb” a strugurilor din soiul Merlot, având o culoare rose cu nuanţe trandafirii, care se remarcă prin prospeţime şi gust de fructe roşii (zmeură şi căpşune). Este un vin răcoritor, expresiv şi echilibrat, cu o aciditate moderată, aceste caracteristici conferindu-i o personalitate aparte.

Se  poate servi cu preparate din carne albă (peşte sau pui), salate, aperitive şi cu fructe de mare.

Temperatura de servire recomandată: 8-12° C.

Dragilor, s-aveți poftă!

 

www.maitre.ro

Exit mobile version