Pe 20 septembrie, la Centrul multicultural din strada Ana Aslan 27, va avea loc vernisajul expoziției Salonul internațional de caricatură 2023

Miercuri, 20 septembrie, de la ora 18.00, la Centrul multicultural din strada Ana Aslan nr. 27, va avea loc vernisajul expoziției Salonul internațional de caricatură Brăila 2023. Tema ediției din acest an a fost ”Majoratul”.

Cu această ocazie se va desfășura și premierea câștigătorilor celei de a XVIII-a ediții a salonului, iar seara se va încheia cu un recital al trupei „Fără Zahăr”.

În acest an juriul a avut de ales dintr-un număr de 611 lucrări, trimise de 236 caricaturiști, din 52 țări. Juriul a fost format din: graficianul Leonte Năstase – președinte, graficianul Florian Doru Crihană, criticul de artă Marius Tița, caricaturistul Marian Avramescu și Dodo Niță.

La această ediție a Salonul internațional de caricatură de la Brăila Marele Premiu i-a fost acordat lui Tudor Banuș, care reprezintă Franța, Premiul I l-a câștigat Igor Smirnov, din Rusia, Premiul II – Constantin Pavel, România, iar Premiul III – Wesam Khalil, Egipt. Mențiune a obținut Mihai Gabriel Boboc, România, Daydier Bernal Calvo, Cuba, și Julian Pena – Pai, România.

Exit mobile version