Paula Teodorescu va apăra poarta Dunării Brăila în sezonul 2023-2024

Paula Vasilica Teodorescu (Vișan) este unul dintre cei mai buni portari din campionatul Ligii Naţionale de handbal feminin și, ajunsă la 39 de ani, a semnat un contract cu Dunărea Brăila, echipă pentru care va juca din sezonul 2023-2024. Evoluțiile sale foarte bune au ținut în viață pe HC Zalău, echipă de la care s-a transferat la Brăila.

Paula Teodorescu s-a născut la Focșani pe 26 martie 1984, și și-a început cariera sportivă la Buzău, apoi a jucat la Danubius Galați, Universitatea Reşiţa, “U” Neptun Constanţa, HC Alba Sebeş, Măgura Cisnădie și HCM Roman, iar din 2016 a apărat poarta Zalăului, cu o întrerupere de un an, în sezonul 2019-2020 când a fost însărcinată și a născut. Paula Teodorescu a obţinut medalia de bronz în Liga Naţională, în sezonul 2016 – 2017. Aceasta a avut o contribuție importantă şi la parcursul bun din Cupa EHF, în sezonul 2017 – 2018, când HC Zalău a ajuns până în sferturile de finală.

În 2018, Paula Teodorescu a făcut pasul şi la Naționala României pentru care a debutat într-un meci cu Portugalia, din preliminariile Campionatului European.

Paula Teodorescu are un master absolvit cu note mari la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Suceava, în anul 2012, an în care a fost declarată cel mai bun portar la Campionatul Mondial Universitar de Handbal din Brazilia, competiție la care naționala României a câștigat medaliile de argint.

”Sunt bucuroasă că vin la Brăila și că voi face parte din familia formată în cadrul clubului. Îmi doresc să avem rezultate cât mai bune, să ajut cu experiența mea și să ne atingem obiectivele propuse. Mă voi dedica cu tot sufletul acestei echipe. Hai, Dunărea Brăila!” a declarat Paula Teodorescu după semnarea contractului.

Exit mobile version