Paula Seling si Ovi reprezinta Romania la Eurovision

Paula Seling si Ovi reprezinta Romania la Eurovision
Paula Seling si Ovi reprezinta Romania la Eurovision

 

Finala Eurovision 2014 România a avut loc pe 1 martie, la Braşov, şi şi-a desemnat câştigătorul care va reprezenta România la Copenhaga.

Un număr de 12 concurenţi, trupe sau interpreţi au încercat să convingă publicul, dar şi juriul de specialitate, că melodia lor merită să fie ascultată pe scena EUROVISION de la Copenhaga în luna mai. Mirela Vaida Boureanu a intrat în concurs cu numărul 11 şi a interpretat piesa „One more time”. Vaida este una dintre cele mai cunoscute vedete din România, ea împărțindu-se zilnic între cele 3 ore de la emisiunea pe care o prezintă, „Mireasă pentru fiul meu”, și Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, la care este actriță. Vedeta are însă și o trupă, „Vaida Show”, cu care participă, în funcție de solicitări, la diverse evenimente sau petreceri. Înainte de închiderea votului publicului, Mirela Vaida Boureanu era pe primul loc, cu un număr 7464 de voturi din partea publicului, și a primit 12 puncte, aceasta fiind urmată de Paula Seling și Ovi (10 puncte) și de Anca Florescu (8 puncte).

În urma ascultării celor 150 de melodii validate să participe la selecţia naţională Eurovision, juriul a stabilit un număr de 12 piese care au concurat în finala din 1 martie:  Ştefan Stan feat. Teddy K, Naomy, Bere Gratis, Silvia Dumitrescu, Marcel Crăciunescu, Anca Florescu, Vizi Imre, Renée Santana feat. Mike Diamondz, Paula şi Ovi, Mirela Vaida Boureanu, The dAdA şi The Zuralia Orchestra sunt cei pe care îi vom vedea pe scena Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, la finala naţională a concursului Eurovision 2014.

Dintre cele 12 melodii calificate, telespectatorii, împreună cu juriul de specialişti, au ales cântecul care va reprezenta în acest an România la finala internaţională a concursului, în Copenhaga, iar aceasta este melodia interpretată de Ovi și Paula Seling, „Miracle”.

http://www.youtube.com/watch?v=W0hzBHG2jc0#t=157

Melodia „Miracle” a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate și prin televoting, juriul fiind acela care a răsturnat clasamentul de la televoting, deși TVR nu a anunțat care au fost opțiunile acestora. Juriul selecției naționale a Eurovision a fost format din Mădălin Voicu (președintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes și Bobby Stoica. Piesa „Miracle”, interpretată de Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu (Ovi), a fost compusă de Ovidiu Cernăuțeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg și Frida Amundsen. După ce în 2010 au făcut cinste ţării cu hitul „Playing With Fire“, clasându-se pe locul al 3-lea în Norvegia, Paula Seling (35 de ani) şi Ovi Cernăuţeanu (39 de ani) vor reprezenta a doua oară România la Eurovision.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, pe 8 mai, iar finala internațională a concursului va avea loc pe 10 mai.

Exit mobile version