Paul Munteanu – dubla lansare de carte

Vineri, 24 noiembrie 2023, începând cu ora 17.00, la Sala Fănuș Neagu de la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila va avea loc o dublă lansare de carte, Reflecții asupra vieții și Ghid al monumentelor de cultură și de artă din România, de Paul Munteanu.

Vorbesc despre cărți profesorii Paula Olșanschi și Octavian Osanu. Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul bibliotecii.

Lucrarea Reflecții asupra vieții cuprinde o serie de cugetări și maxime legate de muncă și viață care sunt ușor de reținut de către generația tânără căreia autorul se adresează, în calitate de fost profesor cu ani mulți la catedră. Temele tratate nu pot înlocui dezbaterile de la orele de dirigenție. Sper ca lucrarea să contribuie la formarea profilului moral al fiecărui tânăr în concordanță cu stadiul actual al evoluției societății – ne spune autorul în introducerea volumului.

În Ghidul monumentelor de cultură și de artă din România cititorii pot descoperi informații complete și ilustrații despre monumente arhitectonice, cetăți și castele, statui și grupuri statuare, monumente dedicate eroilor neamului din diverse provincii istorice și județe ale țării. Fără a epuiza inventarul acestor monumente, ghidul poate fi de folos unui turist mai mult sau mai puțin avizat, dar și celor interesați de cunoașterea acestor nepreţuite comori, fără de care studiul civilizației românești nu este de conceput.

Exit mobile version