Patru spectacole la acest sfârșit de săptămână pe scena din Sala Mare a Teatrului ”Maria Filotti”

Teatrul ”Maria Filotti” Brăila aduce în fața publicului patru spectacole la acest sfârșit de săptămână, diferite ca tematică și atmosferă, care vor avea loc de joi până duminică, în Sala Mare.

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului ”Maria Filotti”, are loc un nou spectacol al trupei TMF Junior. Spectacolul ”Bună seara, domnule Wilde!”, care a avut premiera la începutul acestui an, este o adaptare după textul Ce înseamnă să fii onest. O comedie trivială pentru oameni serioși, de Oscar Wilde, este o farsă în care personajele principale își neagă propriul statut și împrumută identități false pentru a scăpa de obligațiile sociale.

Din distribuția spectacolului fac parte: Eduard Stan, Robert Ghețu, Ioana Comșa, Maria (Veve) Dinulescu, Maia Caplea, Cristina Vasiliu și Raluca Luca. Libretul piesei a fost scris de Eugen Mirea, iar muzica îi aparține lui Henry Mălineanu. Coregrafia este realizată de Veve Dinulescu.

Vineri, 19 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare se va juca cea mai recentă premieră a Teatrului ”Maria Filotti”, comedia ”TOC TOC”, după textul lui Laurent Baffie, în traducerea Ralucăi Păun. Este o comedie construită în jurul unui grup de pacienți cu tulburare obsesiv-compulsivă (TOC), reuniți în sala de așteptare a unui cabinet de psihoterapie. Cum psihoterapeutul întârzie, cei șase sunt puși în situația de a relaționa, de a-și învinge temerile și de a se tolera unii pe alții, într-o ședință savuroasă, ad hoc, de terapie de grup.

Din distribuție fac parte: Monica Ivașcu în rolul maniacei religioase Marie, Blanca Doba în rolul lui Blanche, pacienta care suferă de germofobie, Silvia Tariq în rolul asistentei, Sever Bârzan în rolul lui Frederic, Adrian Ștefan în rolul lui Vincent, Dragoș Ioniță în rolul lui Bob și Ileana Ursu în rolul lui Lili, cea care repetă la nesfârșit cuvintele proprii și pe ale celorlalți. Premiera spectacolului a avut loc pe 31 martie 2024.

Spectacolul durează o oră și 40 de minute. Limita de vârstă este de 16 ani, fiind vorba despre un text cu limbaj licențios. 

Sâmbătă, pe scena din Sala Mare, de la ora 18.00, se va juca spectacolul Harper Regan, cu Monica Ivașcu în rolul principal, o femeie, soție și mamă, aflată într-un moment de răscruce al vieții.

O întoarcere la origini și o renaștere în sine, o punere în scenă presărată cu simboluri multiple, vizuale și sonore, în care fiecare dintre noi ne putem regăsi. Din distribuție ,ai fac parte: Alin Florea, Nicholas Cațianis, Liviu Pintileasa, Blanca Doba, Corina Borș, Ciprian Chiricheș, Emilia Mocanu și Adelin Ilie. Spectacolul durează două ore și zece minute, fără pauză, și nu este recomandat minorilor sub 16 ani, având limbaj licențios.

Duminică, 21 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Mare, se joacă spectacolul ”Când apare copilul” de André Roussin, în regia Laurei Moldovan, scenografia fiind realizată de Raluca Polea.

Din distribuție fac parte:

Charles Jacquet: Valentin Terente
Olympe Jacquet: Ramona Gînga
Domnul Jacguet: Dan Moldoveanu/Gigi Antonescu
Madeleine Lonant : Flori Popa
Therese: Emilia Mocanu
Annie Jacquet: Flavia Călin
Georges Jacquet: Adelin Ilie

Spectacolul durează două ore. 

Exit mobile version