Patru percheziții la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor si braconaj cinegetic

La data de de 13 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Brăila sprijiniți de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila și Poliției Orașului Ianca au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza județului Brăila și a județului Buzău.

Astfel, la un imobil situat pe raza localității Balta-Albă, județul Buzău, folosit de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, cetățean italian, au fost descoperite și ridicate 5.711 elemente de muniție, un încărcător pentru armă letală, ce erau păstrate cu încălcarea prevederilor legale referitoare la condițiile deținerii armelor și munițiilor, precum și 24 exemplare de vânat, peste 30 de kg de carne de vânat și suma de 3.600 de lei.

De asemenea, la un imobil situat în municipiul Brăila, folosit de același bărbat, au fost descoperite și ridicate 39 de exemplare de păsări vânat.

Pe raza satului Băile, județul Buzău, la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 63 de ani, au fost descoperite și ridicate 3 cartușe de vânătoare pentru a căror categorie bărbatul nu ar fi autorizat la deținere și 10 cartușe păstrate cu încălcarea prevederilor legale.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au mai stabilit faptul că trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 37 și 46 de ani, ar fi introdus pe teritoriul României, trei arme letale de vânătoare, cu încălcarea prevederilor legale referitoare la condițiile deținerii armelor și munițiilor.

Astfel, toate bunurile găsite au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în cadrul unor dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor si braconaj cinegetic.

Exit mobile version