Parcul Caminului de batrani din Lacu Sarat, curatat de detinuti

Detinutii din Tichilesti, la curatenie in parcul caminului de batrani din Lacu Sarat
Detinutii din Tichilesti, la curatenie in parcul caminului de batrani din Lacu Sarat

 Noua detinuti din Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au participat la actiuni de ecologizare in parcul Caminului de persoane varstnice din statiunea Lacu Sarat, cu ocazia Zilei Pamantului si apropierii sarbatorilor Pascale. Tinerii au desfasurat actiuni de curatire-salubrizare a spatiilor verzi din parcul statiunii, au maturat aleile si au varuit arborii.

De mai mul?i ani, Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din Penitenciarul Tichilesti deruleaza programul educativ Patrula Ecologica. Particularitatile acestui program de educatie ecologica reies din insasi definitia conceptului si anume:

*tanarul trebuie sa constientizeze si sa-si asume responsabilitati in ceea ce priveste mediul in care traieste;

*ofera tinerilor posibilitatea sa-si exprime liber ideile personale si sa ia atitudine atunci cand e cazul;

*intelegerea problemelor de mediu nu se rezolva de la sine, pentru a percepe mediul la adevarata valoare, elevii trebuie sa vina in contact direct cu natura, iar educatia pentru protectia mediului sa fie privita ca un ”mod de viata”.

Parcul caminului de batrani din Lacu Sarat, curatat de detinuti

Aceasta actiune reprezinta rodul unei indelungate si fructuoase colaborari cu Primaria Municipiului Braila, ce vizeaza campanii de responsabilitate sociala, indreptate spre protejarea mediului inconjurator si promovarea principiilor ecologice. Mesajul transmis este acela ca fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea si protejarea mediului inconjurator. Actiunea a fost initiata de Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala din Penitenciarul  prin directorul adjunct, subcomisar Roxana Apostu, si sustinuta de managerul caminului, Mihaela Belu”, se arata intr-o nota remisa de Penitenciar.

Exit mobile version