Până pe 8 noiembrie se fac înscrierile la Festivalul de folk Chira Chiralina

Consiliul Judeţean Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila și Teatrul Maria Filotti organizează în perioada 15‐16 noiembrie 2019 a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folk Chira Chiralina.

Unul din cele mai așteptate festivaluri ale toamnei pentru tinerii folkiști este Festivalul Național de Folk ”Chira Chiralina” ediția 2019. Festivalul de la Brăila ajuns în acest an la ediția cu numărul XIII. Festivalul‐concurs este un eveniment competitiv şi are drept scop descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, de continuarea unei importante tradiţii a genului la Brăila.

Pe toată durata festivalului vor avea loc recitaluri de muzică folk prin care tinerii concurenţi vor putea veni în contact cu nume consacrate ale genului.

În concurs se pot înscrie tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, împliniți până la data preselecției. Câştigătorii unor competiţii de gen din ţară, care întrunesc condiţiile de vârstă şi repertoriu vor fi admişi în concurs fără preselecţie, pe baza copiei diplomei de laureat. Taxa de participare este de 50 de lei, ea se poate achita prin transfer bancar în contul RO64 TREZ 1512 1G33 1900 XXXX, deschis la Trezoreria Brăila, sau direct la casieria Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, până la data de 15  noiembrie 2019.

Termenul limită de înscriere este 8 noiembrie 2019, iar selecția concurenților va fi făcută de juriul concursului pe 9 noiembrie.

Premiile oferite de organizatori sunt:

Marele premiu – 5.000 lei
Premiul I – 2.500 lei
Premiul II – 2.000 lei
Premiul III – 1.500 lei
Premiul pentru cea mai buna creație – 1.000 lei
Premiul pentru virtuozitate instrumentală – 1.000 lei
Premiul de popularitate – 1.000 lei

Exit mobile version