Ore de groaza la Spitalizarea de zi a Spitalului Judetean. Galerie Foto

Ore de groaza la Spitalizarea de zi a Spitalului Judetean. Galerie Foto
Ore de groaza la Spitalizarea de zi a Spitalului Judetean. Galerie Foto

Saloanele sectiei aratau ca dupa un macel, cu paturi insangerate, cu bolnavi tipand de durere, dupa ce erau intepati de mai multe ori si cu mainile bandajate in tifon cu bidoane cu gheata, pentru a reduce umflaturile cauzate de serul intrat sub piele, in loc sa fie perfuzat in vena. Explicatia uneia dintre asistente cu privire la serviciile oferite pacientilor a fost stupefianta: „Mai sunt si zile proaste. Pentru 7 milioane pe luna, cat luam noi, asta e…”

Cele 10 persoane aflate in salonul 4 al Sectiei Internari de zi a Spitalului Judetean de Urgenta, pavilionul B, din Hipodrom in ziua de sambata, 15 februarie, intre orele 10,00 si 13,00 au trait momente de cosmar, din cauza serviciilor oferite de catre cadrele sanitare. Pentru ca asistentele care erau pe tura nu reuseau sa le prinda o vena pentru perfuzie, a fost nevoie de interventia asistentilor de la alte sectii, iar in acest timp, bolnavii erau intepati de mai multe ori, pierdeau sange, li se facea rau.

In bulibaseala totala, asistentele abia reuseau sa care bidoane cu gheata si sa bandajeze pacientii cu mainile umflate din cauza serului intrat sub piele, in loc sa fie perfuzat in vena si sa le stearga mainile de sangele care se scurgea pe cearsafuri.

Au fost chemate asistente de la alte sectii ale spitalului pentru a le ajuta pe colegele aflate in impas, dar cel care a reusit sa faca fata situatiei a fost un asistent de la Chirurgie plastica, acesta trecand pe rand pe la patul fiecarui bolnav si prinzand venele buclucase si punand perfuziile bolnavilor ajunsi in pragul disperarii din cauza durerilor suportate.

Dupa trei ore de chin, salonul arata ca intr-un spital de razboi. Pacientii paraseau salonul tinandu-se de pereti, cu ambele maini bandajate, cu branulele aplicate de catre asistentul de la Chirurgie plastica si cu bidoanele cu gheata aferente,”sa nu se umfle mai tare”, stranse cu grija de catre asistente pe mainile diforme din cauza serului intrat pe unde a nimerit.

In speranta ca maine vor avea mai mult noroc, isi urau reciproc sanatate si recunosteau ca au avut o zi cu ghinion.

La un moment, o batranica de 80 de ani, venita de la tara cu fiul sau, nu a mai rezistat si a rugat o asistenta sa ii scoata perfuzia , ca vrea sa mearga la WC. In lipsa ei, un asistent care se tot invartea prin salon fara treaba, vazand patul gol, a luat flaconul cu perfuzia ramasa la jumatate si l-a aruncat la gunoi. Cand femeia a revenit de la baie si s-a asezat in patul sau, asistenta a intrebat-o grijulie: „Mamaie, unde iti este perfuzia?”. Nedumerita, femeia a ridicat din umeri, iar asistenta a murmurat printre paturi: „Sa vezi ca nebunul asta a aruncat perfuzia la gunoi”, dupa care a iesit din salon. A revenit cu un alt flacon de glucoza, in care nu a mai pus nici o fiola din cele pe care i le administrase initial si i-a pus batranei perfuzia in continuare.

Dupa trei ore de chin, cu ambele maini bandajate si cu bidonul cu gheata aferent prins strans de brat, o pacienta a intrebat-o pe asistenta respectiva daca i se pare corect ce se intampla in acel salon si daca acestea sunt serviciile de calitate oferite

pacientilor. Raspunsul acesteia a fost halucinant: „Ce vreti, doamna, mai sunt si zile proaste. Pentru 7 milioane de lei pe luna cat luam noi, asta e…ne cerem scuze daca am gresit”.

Exit mobile version