Opt șoferi au rămas pietoni pentru o perioadă

Ieri, 4 octombrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 13 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, intervenindu-se la 39 de evenimente, 35 dintre acestea fiind sesizate prin apel SNUAU 112.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.921 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 5 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimați cetățeni, fiind informați cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv și controlate autovehiculele oprite.

Ieri dimineață, 4 octombrie a.c., în intervalul orar 10:00-12:00, Secția 1 și 2 Poliție Rurală Brăila au acționat pe raza de competență, în unitățile și în zona unităților de învățământ, în vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și pentru prevenirea delincvenței juvenile în incinta și zonele adiacente unităților de învățământ. În acest context, s-a relaționat cu directorii unităţilor de învățământ, iar agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ.

De asemenea, au verificate autovehiculele de transport elevi, iar șoferii acestora au fost verificați în ceea ce privește existența și legalitatea documentelor personale și ale autovehiculelor, fiind instruiți și cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

Totodată, ieri, 4 octombrie a.c., polițiștii rutieri au organizat și desfășurat acțiuni pe raza județului Brăila pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină în rândul participanților la trafic.

Astfel, au fost legitimate 85 de persoane și controlate 61 de vehicule, 40 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest.

De asemenea, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.915 lei, conform O.U.G. nr.195/2002 și Legii nr. 61/1991 și au fost reținute 3 permise de conducere.   

Exit mobile version