Opt șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic

Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră. Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 16 acțiuni și au intervenit la 43 de evenimente, dintre care 38 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

Polițiștii au constatat 85 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 38.000 de lei. Astfel, au fost verificate mai multe societăți comerciale, legitimate peste 190 de persoane, controlate 145 de vehicule, 73 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest și drugtest.

Pentru menținerea siguranței rutiere, 8 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic. De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 5 certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

În total, ieri, pe raza județului, au fost semnalate 29 de posibile infracțiuni.

La data de 21 iunie a. c., la ora 04:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe strada Poet Grigore Alexandrescu din municipiul Brăila. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Aseară, 21 iunie a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui vehicul ce se deplasa pe Calea Călărașilor. Șoferul nu a respectat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea, acesta fiind urmărit de polițiști până pe strada Lalelelor, unde a fost oprit. La volan a fost identificat un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din Brăila.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că avea o îmbibație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Exit mobile version