Opt medalii cucerite de atleți brăileni la naționalele de atletism pentru seniori și tineret

Desfășurate la finalul acestei săptămâni, vineri și sâmbătă, 4 și 5 septembrie 2020, întrecerile Campionatelor Naționale de Atletism pentru seniori și tineret au oferit un nou spectacol sportiv de înaltă clasă, în care atleți brăileni, care concurează pentru alte cluburi din țară, au obținut medalii, atât la seniori cât și la tineret.

Organizată de către Federația Română de Atletism, competiția s-a desfășurat în cele mai bune condiții pe Cluj Arena și a reprezentat un ultim examen înaintea Campionatelor Balcanice de seniori de la Cluj Napoca, din perioada 19-20 septembrie 2020.

Iulia Banaga, atletă care concurează pentru CSM Onești, find pregătită de profesorul Nicu Iorga, a cucerit două medalii de aur la tineret și două de argint la seniori. Cu timpul de 13.89, în proba de 100 metri garduri, Banaga s-a clasat pe locul 2 la seniori, iar la tineret a câștigat medalia de aur. În aceeași probă, Andreea Mihaela Caracuda, legitimată tot la CSM Onești, unde este pregătită de profesoara Sica Lazăr, a câștigat medalia de bronz la seniori și argintul la tineret, cu timpul de 14.20 secunde. În proba de 400 metri garduri, cu timpul de 59.98 secunde, Iulia Banaga a câștigat titlul de campioană națională la tineret și vicecampioană națională la senioare.

La 110 metri garduri, Alexandru Iconaru, legitimat la CSM Onești și pregătit de profesorul Fănel Ionescu, a devenit campiont național de tineret și medaliat cu argint la seniori, cu timpul de 14.62 secunde.

La 200 metri plat, Iulia Nicoleta Banaga, s-a clasat pe locul 6 la seniori și pe locul 4 la tineret. În proba similară masculină, Alexandru Iconaru a ocupat locul 10 la seniori și pe locul 8 la tineret.

În finala probei de 110 metri garduri băieți, Robert Hariga-Ștefan, legitimat la LPS Brăila și CSM Onești, s-a clasat pe locul 7 la seniori și pe locul 5 la tineret, fiind cel mai tânăr alergător în această probă.

Exit mobile version