Oana Borș este noua extremă dreapta a Dunării Brăila

Oana Doina Borș este născută pe 27 noiembrie 2003 și a debutat atât la prima echipă a CS Minaur Baia Mare, cât și la echipa națională. Considerată una dintre cele mai talentate handbaliste din România, Oana are 179 cm înălțime și evoluează ca extremă dreapta.

Oana Borș a început handbalul la Baia Mare, la CS Phoenix, de unde a făcut pasul către echipa de Liga Florilor din orașul natal, în sezonul 2020-2021. În total, a adunat în Liga Florilor 52 de meciuri și a marcat 116 goluri. În ediția 202-2024 a jucat în 19 meciuri din Liga Florilor și a marcat 36 de goluri, dintre care 8 în poarta Dunării Brăila. În decembrie 2021, Oana Borș a suferit o accidentare groaznică în prima repriză a meciului România – Iran, scor 39-11, de la Mondialul de handbal din Spania, meci în care a marcat și primul gol pentru echipa națională. După această accidentare a stat un an în afara terenului de handbal și a ratat prezența în echipa băimăreană care în ediția 2021-2022 a jucat în Final 4-rul EHF European League.

În meciul dintre HC Dunărea și Minaur disputat pe 20 martie la Brăila, Oana Borș a marcat 5 goluri din 9 aruncări la poartă, pentru echipa maramureșeană. În tur, la Baia Mare, a marcat 3 goluri, din 7 aruncări. La meciul din Cupa României, de pe 7 februarie 2024, Oana Borș a marcat 5 goluri, din 7 aruncări la poartă.

”Mă simt onorată să ma alătur familiei Dunărea Brăila și în același timp motivată pentru a atinge potențialul meu maxim și împreună să îndeplinim toate obiectivele propuse. Abia aștept să cunosc fanii brăileni și împreună să fim de neoprit!”, a declarat Oana Borș

Exit mobile version