Actualitate

Numărul cazurilor de brăileni depistați pozitiv la testul COVID-19 crește de la o zi la alta

Numărul cazurilor de brăileni depistați pozitiv la testul COVID-19 crește de la o zi la alta

Astăzi, 11 iunie 2020, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 2199 de persoane, aflate în izolare voluntară și 40 de persoane care se află în carantină instituționalizată.

Menționăm că în județul Brăila, până astăzi 7.266 de persoane au ieșit din autoizolare, la încheierea celor 14 zile și 1142 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

Conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 57 de persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 28 au fost declarate vindecate și externate. Alți 3 pacienți au decedat, doi dintre aceștia fiind transferați la secția ATI a Spitalului din Brăila de la Galați, doar unul fiind de la Brăila.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 21.182 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.283 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.369 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 237 de noi cazuri de îmbolnăvire la nivel național, iar la ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

În  cursul zilei de ieri, polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Astfel, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 2.205 persoane și a 8 de societăți comerciale.

De asemenea, polițiștii au depistat 3 persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă.

Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amendă, în valoare totală de 6.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •