Silviu Mares 4 mai 2014
Noi performante pentru canotajul brailean
Noi performante pentru canotajul brailean
Noi performante pentru canotajul brailean

În această săptămână pe lacul din Boscov s-au desfășutat două competiții rezervate juniorilor la Kaiak-canoe, competiție la care sportivii de la CSM Brăila pregătiți de Florentina Ion au reușit câteva performanțe remarcabile.

La Criteriul speranțelor olimpice pentru juniori II, competiție desfășurată în zilele de 28 și 29 aprilie, sportivii de la CSM Brăila au reușit să obțină două locuri 1 și un loc 3. La canoe simplu 1000 m, Gheorghe Stoian a terminat pe primul loc în finală cu timpul de 4:27:08, iar în proba de canoe dublu 200 m, ambarcațiunea brăileană avându-i ca protagoniști pe Gheorghe Stoian și Mihai Pîrvu a terminat tot pe primul loc cu timpul de 43:70 secunde. Canoea de dublu a celor de la CSM Brăila, formată din Mihai Ivanov și Alexandru Botoroga, s-a clasat pe locul 3 în proba de 1000 m.

La campionatele naționale de fond, canoea de brăileană de C4 s-a clasat pe primul loc după 3000 de metri. Cei patru sportivi brăileni care au tras în această cursă a juniorilor II au fost Gheorghe Stoian, Mihai Pîrvu, Mihai Ivanov și Alexandru Botoroga. Tot la juniori II Alexandru Botoroga s-a clasat pe locul 5 la kayak 1 3000 m, iar la canoe de două persoane Victor Săraru și Eugen Teodor s-au clasat pe locul 3.

La cadeți, în proba de kayak 2 3000 de metri, echipajele de la CSM Brăila s-au clasat la final pe locurile 2 și 3. Pe locul al doilea s-au clasat Robert Calaver și Ciprian Sârbu, iar pe locul 3 s-a situat echipa formată din Victor Văsîi și Manuel Stamu. La kayak 1 George Ene s-a clasat pe locul 5, iar Mihai Ghionea s-a clasat pe locul 7. Gheorghe Viliman a terminat pe locul 5 la canoe 1 3000 de metri.

În clasamentul general echipa de la CSM Brăila s-a clasat pe locul 4 cu un total de 50 de puncte, dintre care 28 au fost obținute la cadeți și 22 la juniori II (sportivi născuți în anii 1998-1999).

Comentarii