Noi inspectori la ISJ Braila. Danielescu rezista

Schimbari la ISJ Braila
Schimbari la ISJ Braila

După demisiile inspectorului școlar adjunct, Marius Damian și arestarea la domiciliu a inspectorului de matematică, Manuela Diaconescu, Inspectoratul Școlar Brăila și-a completat organigrama. Astfel, noul inspector şcolar general adjunct la ISJ Brăila este profesoara Carmen Florentina Pîrlog, care a deținut din 2012 funcția de director la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”. Pârlog s-a născut la Timișoara, dar de 25 de ani predă în Brăila, unde este profesoară de geografie şi limba germană, având gradul didactic I. Ea a mai ocupat această funcție la începutul anilor 2000.
De luni, ISJ Brăila are și un nou inspector de matematică, în persoana profesorului Nicolae Frâncu. Profesorul Nicolae Frâncu, în vârstă de 41 de ani, are catedra la Şcoala „Mihai Eminescu”, după ce a mai fost profesor de matematică la Liceul „Constantin Brâncuşi” şi la Colegiul tehnic „C. D. Neniţescu”. De la 1 septembrie 2010 a fost director adjunct şi director la Liceul Tehnologic „Gh. K. Constantinescu”.

Singurele probleme nerezolvate încă sunt ale inspectorului de limba română, după demisia lui Adrian Simion, dar și cea a inspectorului general, Iulian Danielescu, care s-a jucat săptămâna trecută cu demisia din funcție, deși toată opoziția ia cerut-o. Deși la un moment dat a spus că și-a trimis și el demisia prin fax, la minister, după o deplasare la București, în aceeași zi, în care s-a întâlnit și cu ministrul educației, a revenit la Brăila cu alte gânduri, declarând că i-a fost refuzată demisia și trimis să facă curățenie în sistem.

Numai că nu știm cu poate să facă el curățenie în sistem, dacă n-a făcut nimic în doi ani, iar în mandatul său ISJ Brăila a fost implicat într-un scandal de corupție, iar lucrurile se pare că nu se opresc doar la mita de 2.500 de lei de la Bacalaureatul de toamnă. Oricum este de domeniul incredibilului, cum după acest scandal, inspectorul general nu a fost demis încă, pentru că, în situația (absurdă) în care Danielescu n-ar fi știut de ce fac subalterii săi, acesta nu mai poate conduce instituția, în care subalternii fac ce vor, iar el află de la DNA că la instituția pe care o conduce se ia bacalaureatul cu mită.

Exit mobile version