Nicholas-Andrei Tănasă, legitimat la CSM Brăila, vicecampion național la simplu și campion național la dublu, la Campionatele Naționale Individuale Outdoor U12

Titlul de Vicecampion național la proba de simplu și Campion național la proba de dublu pentru jucătorul de tenis TĂNASĂ Nicholas-Andrei, născut pe 28 martie 2012, legitimat la CSM Brăila.

În perioada 10.06 -15.06.2024, la Centrul Național de Tenis s-au desfășurat Campionatele Naționale Individuale Outdoor U12 unde pe tabloul principal s-au aflat primii 64 de jucători de tenis din țară la această categorie. La proba de simplu, Tănasă Nicholas-Andrei, jucător de tenis legitimat la CSM Brăila, locul 6 în clasamentul național la categoria U12, a ajuns în finală trecând, în primele 3 tururi, de Rareș Bragea ( Tennis Team București) cu scorul de 6-0, 6-1; de Ivor Boer ( ACES Brașov) cu scorul 6-0, 6-3; de Gizdavu Victor ( TC Hănescu București) cu scorul de 6-1, 6-0. În sferturile de finală a câștigat în fața favoritului nr.1 Dobrin Patrick Ștefan ( Olimpia București) cu scorul de 6-4, 6-3 iar în semifinale a trecut de favoritul nr.5 al turneului, Goldiș David (T.C. Stănică Craiova) cu scorul de 6-1, 6-0. Finala probei de simplu s-a disputat într-un meci de 3 seturi între sportivul brăilean și Dobrescu Victor Alexander (C.S. Dinamo București) care a reușit să câștige cu scorul de 1-6, 6-3, 6-7(4).

În cadrul probei de dublu jucătorul de tenis Tănasă Nicholas-Andrei, legitimat la CSM Brăila, a făcut echipă cu Dobrin Patrick Ștefan ( Olimpia București) unde au trecut de perechile Alexandru Aflat ( C.S.S Medias)/M. Saplacan ( Aceline Tenis Club Cluj Napoca) cu scorul de 6-2, 6-2; Damcaliu George ( LPS-CSS Constanța)/ Gizdavu Victor ( TC Hănescu București) cu scorul 4-6, 6-0, 12-10 și Grecu Eric (Young Tennis Pitești)/ Șerbănoiu Codrin (Cosmin Top Tenis Pitești). În finală au reușit să câștige, după un meci la fel de disputat, în fața perechii Dobrescu Victor Alexander ( C.S. Dinamo București)/ Goldiș David ( T.C. Stănică Craiova) cu scorul de 6-7(1), 6-1, 10-6.

Sportivul brăilean este elev la Școlii Gimnaziale ” Mihu Dragomir ” Brăila și este susținut în deplasările naționale de Clubul Sportiv Municipal Brăila.

Exit mobile version