Momente penibile la ședința CLM Brăila din 31 ianuarie

La ședința CLM din 31 ianuarie, au fost trei proiecte de hotărâre în care s-a votat secret, fiind vorba despre desemnarea unor reprezentanți ai CLM în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon” Brăila, în comisia de evaluare a managementului pentru Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul de Păpuși Brăila și Casa de Cultură a Municipiului Brăila și în Comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru scoaterea la licitație publică, în vederea închirierii unor terenuri ce aparțin domeniului public al municipiului Brăila.

După ce s-au făcut propunerile pentru fiecare a trebuit să se constituie o comisie de numărare a voturilor, dar nimeni nu a făcut propuneri. În cele din urmă, viceprimarul Alexandru Jantea a făcut el cele trei propuneri, nominalizându-i pe consilierul PNL Ionel Alexandru și pe consilierii PSD Florin Dumitru și Silvia Bobi. Însă, consilierul liberal a refuzat să facă parte din comisia de numărare a voturilor, mai ales că PNL nu avea nicio propunere, toate propunerile fiind pentru consilieri din partea PSD, care dețin majoritatea în CLM și niciun liberal nu ar fi avut vreo șansă să fie votat. Refuzul consilierului Ionel Alexandru l-a scos din sărite pe viceprimar, care s-a autopropus pentru a face parte din comisie. Primarul nu a ratat ocazie de a mai arunca câteva ironii, întrebându-l pe consilierul liberal dacă a refuzat pentru că nu știe să numere sau nu-l lasă de la partid.

Consilierul PNL Petrică Popa Costel a replicat că primarul nu respectă ”Codul administrativ și nici bunul simț, care se practică în parlamentul României. De aceea grupul PNL acționează ca atare. Și mai lăsați glumele astea”.

”Arogantul” viceprimar Alexandru Jantea nu a rămas nici el dator și susținând că doar consilierii PSD sunt pentru cetățeni i-a invitat pe liberali să nu mai participe la ședințele de consiliu local spunându-le că sala de ședințe are o ușă pe unde pot ieși din ședință.

Membri titulari în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon” Brăila, au fost aleși consilierii COMAN FLORIN, cu 17 voturi „pentru” și 1 vot „împotrivă”, VOINEAG CRISTIANA, cu 18 voturi „pentru”, și VĂRZARU DAN ANDREI, cu 18 voturi „pentru”, din totalul celor 25 buletine de vot, din care 7 buletine de vot au fost anulate. De asemenea, ca membri supleanți în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Pantelimon” Brăila, au fost aleși consilierii GOANȚĂ ADRIAN – MIHAI, cu 18 voturi „pentru”, ORZAN RĂZVAN – IONUȚ, cu 17 voturi „pentru” și 1 vot „împotrivă”, și TUDOSE DANIEL, cu 18 voturi „pentru”, din totalul celor 25 buletine de vot, din care 7 buletine de vot au fost anulate.

Membri titulari în Comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru scoaterea la licitație publică, în vederea închirierii unor terenuri ce aparțin domeniului public al municipiului Brăila, au fost aleși consilierii locali TÎMPLARU ADRIAN – ȘTEFAN, obținând 16 voturi „pentru” și 1 vot „împotrivă”, și PĂTĂRLĂGEANU VALENTIN, obținând 17 voturi „pentru”, din totalul celor 25 buletine de vot, din care 8 buletine de vot au fost anulate.

La desemnarea reprezentanților Consiliului Local Municipal Brăila ca membri supleanți în Comisia de evaluare a ofertelor depuse pentru închirierea unor terenuri ce aparțin domeniului public al municipiului Brăila, au fost aleși consilierii locali NETA MARIAN, cu 18 voturi „pentru” și GOJAN PETRU, cu 17 voturi „pentru” și 1 vot „împotrivă”, din totalul celor 25 buletine de vot, din care 7 buletine de vot au fost anulate.

Reprezentantului Consiliului Local Municipal Brăila, desemnat să facă parte din comisia de evaluare a managementului pentru Teatrul „Maria Filotti” Brăila este consilierul BOȘNEAG SORIN – EUGEN, care a primit 18 voturi „pentru”, din totalul celor 25 buletine de vot. Desemnat să facă parte din comisia de soluționare a contestațiilor pentru Teatrul „Maria Filotti” Brăila, a fost consilierul BRĂILEANU CLAUDIU – EDUARD, cu 18 voturi „pentru”, din totalul celor 25 buletine de vot, din care 7 buletine de vot au fost anulate.

Exit mobile version