Misiunile pompierilor brăileni în perioada minivacanței de Rusalii

În perioada 22 – 25 iunie 2024, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila au acționat la 45 de evenimente, dintre care 10 incendii (locuințe, clădire dezafectată, vegetație uscată și pubele pentru colectarea gunoiului menajer), o asigurare zonă la un accident rutier, două deblocări de ușă, asigurarea măsurilor specifice la aterizare/decolarea elicopterului SMURD și 28 de cazuri medicale.

La cele patru incendii s-au înregistrat doar pagube materiale. Incendiile s-au manifestat pe raza municipiului Brăila și a localitatea Romanu.

Incendii de vegetație uscată s-au manifestat pe raza a 6 unități administrativ teritoriale Însurăței, Stăncuța, Jugureanu, Baldovinești și Pitulați. Echipajele au depus eforturi susținute pentru limitarea și lichidarea incendiilor, care au cuprins o suprafață de peste un hectar de vegetație uscată și gunoi menajer, dar și circa 2500 mp de cultură de orz și miriște de grâu.

Cauza probabilă predominantă care a dus la producerea incendiilor de vegetație a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

”Reamintim cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.

Având în vedere că în această perioadă se desfășoară lucrări de recoltare a păioaselor, recomandăm fermierilor să organizeze activități specifice de apărare împotriva incendiilor, precum și cunoașterea, aplicarea și respectarea cu strictețe a normelor de prevenire și stingere a incendiilor de către lucrători”. a declarat col Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al ISU Brăila.

Exit mobile version