Misiuni desfășurate de polițiști în data de 24 mai

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătit să intervină atunci când situația o impune. Principalele misiuni desfășurate de polițiști în data de 24 mai a.c. au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 15 acțiuni și au intervenit la 35 de evenimente, dintre care 32 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Polițiștii au constatat 135 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 59.000 de lei.

Pentru menținerea siguranței rutiere, 6 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic și altor 3 șoferi le-au fost reținute certificatele de înmatriculare ale vehiculelor.

În total, ieri, pe raza județului Brăila, au fost semnalate 16 posibile infracțiuni.

Vineri după-amiază, 24 mai a.c., în intervalul orar 15:00-19:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe DN 2B pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză. În cadrul acțiunii au fost verificate mai multe vehicule, 30 dintre șoferii acestora fiind testați cu aparatul etilotest.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.540 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care 22 pentru depășirea vitezei legale, 3 pentru depășirea neregulamentară și 3 pentru alte abateri.

La data de 24 mai a.c., în intervalul orar 09:30-13:30, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, pe raza localității Tudor Vladimirescu o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin în calitate de deținători de animale de companie, în special sterilizarea acestora, având în vedere că astăzi, 25 mai, în intervalul orar 09:00-17:00, va fi desfășurată o activitate de sterilizare gratuită a pisicilor.

Acțiunea a avut un caracter preventiv, fiind purtate discuții cu 65 de cetățeni, prin care le-au fost aduse la cunoștință prevederile O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, prevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, dar și Ordinului nr. 1/2014 privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân.

Astfel de acțiuni vor continua cu scopul informării publicului larg și a deținătorilor de animale în vederea preîntâmpinării producerii de incidente!

Exit mobile version