Ministrul educatiei anunta reducerea cu 10% a posturilor de conducere din inspectoratele scolare

Ministrul educatiei anunta reducerea cu 10% a posturilor de conducere din inspectoratele scolare
Ministrul educatiei anunta reducerea cu 10% a posturilor de conducere din inspectoratele scolare

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a declarat intr-o conferinta de presa sustinuta luni, 4 septembrie, ca in maximum 30 de zile vor fi reduse 10% din functiile de conducere din MEN si din inspectoratele scolare.

Potrivit ministrului, vor inceta si alte contracte de management ale celor care ocupa functii de conducere si nu isi respecta mandatul. Ministrul argumenteaza ca verificarile ar trebui sa fie normale, iar orice contract de mandat inceteaza in termen de 15 zile, daca nu este respectat. Reamintim că la jumătatea lunii trecute 13 inspectori scolari au fost demisi prin fax de Ministerul Educatiei, printre acestia aflandu-se si Catalin Canciu, inspectorul sef de la ISJ Braila.

Motivul comunicat este ca la o evaluare facuta la cererea ministrului Educatiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor de management. Unii dintre ei au anuntat deja ministerul ca vor contesta in instanta deciziile de revocare din functie.

Canciu a contestat decizia MEN si pana la o decizie finala conducerea ISJ Braila va fi asigurata de inspectorul adjunct, Dan Gheorghita.

„Orice contract de mandat inceteaza in termen de 15 zile in momentul din care nu este respectat. Urmeaza si alte contracte de management care vor inceta, pentru ca mai sunt colegi in functii de conducere care nu isi respecta mandatul. Sunt 28 de puncte din contractul de management pe care trebuie sa le respecte fiecare inspector. Vom face evaluarea tuturor contractelor. Constatam ca numarul elevilor este din ce in ce mai mic, dar creste numarul functiilor de conducere. Va asigur ca vom face reduceri de 10% a functiilor de conducere din minister si inspectoratele scolare, vor disparea in maximum 30 de zile, pentru ca asa mi se pare normal. Ne vom concentra mai mult pe actul de predare”, a precizat Liviu Pop.

Exit mobile version