Ministerul Transporturilor a emis a autorizația de construcție pentru prima etapă a drumului expres Brăila – Galați

Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru drumul expres Brăila – Galaţi Etapa I, km 2+880-km 9+640.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul ministerului, autorizaţia de construire a fost emisă pentru un tronson de şapte din cei 11 kilometri ai drumului şi vizează: „lucrări de drum, lucrări de terasamente, lucrări de colectare şi evacuare a apelor pluviale (podeţe) şi lucrări de consolidare”.

Valoarea lucrărilor autorizate se ridică la 76.878.067 de lei fără TVA, certificatul de urbanism fiind emis de Consiliul Judeţean Brăila. Reamintim, contractul pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila – Galați, în valoare de 371.416.131,09 lei fără TVA, a fost semnat, pe 15 aprilie 2021, cu asocierea SC SA&PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade SRL, firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, drumul expres va fi o alternativă rapidă și sigură la actualul DN 22B de pe digul Dunării. Proiectul pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre, are 11 km, trei poduri, două viaducte și un pasaj, fiind prevăzute două benzi pe fiecare sens de circulație.

Termenul de eexcuție este de 24 de luni de la începerea efectivă a lucrărilor.

Exit mobile version