Militar brailean ranit in Afganistan

Militar brailean ranit in Afganistan
Militar brailean ranit in Afganistan

Vineri, 15 septembrie 2017, trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți în Afganistan, în jurul orei 10.00. Aceștia se aflau în timpul unei misiuni în regiunea Kandahar din Afganistan.

Printre cei trei militari se afla și caporalul Ionel Buzea, din Brăila, care făcea parte din cadrul Brigăzii 10 Geniu Dunarea de Jos. Din fericire, brăileanul a suferit răni ușoare, nefiind nevoie de internarea sa în spital. Caporalul Mădălin Stoica, din Focșani, a murit, iar un alt coleg, fruntașul Ionel Toma, a fost rănit. Brăileanul Ionel Buzea este căsătorit și are doi copii. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Caporalul Ionel Buzea a activat în structura de Poliție Militară din cadrul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” Brăila. El s-a întors la bază și își va putea continua misiunile.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe. Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie, se precizează în comunicatul de presă de la Ministerul Apărării Naționale.

Exit mobile version