Mijloacele de transport în comun și taxiurile în vizorul polițiștilor

Mijloacele de transport în comun și taxiurile în vizorul polițiștilor

În ziua de 29 iulie a.c., poliţiştii brăileni împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare la mai multe societăți comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Totodată, poliţiştii brăileni au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice și pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Aceștia au verificat 21 de societăți comerciale, dintre care 9 terase, au legitimat 75 de persoane și au controlat 174 de vehicule, 119 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun și 12 taxiuri.

Cu această ocazie au fost constatate 28 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.000 de lei.

Dintre sancțiunile aplicate:

De asemenea, polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat și în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19.

Cu această ocazie au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.500 de lei, fiind depistate 30 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție în mijloacele de transport, dintre care 11 conducători auto și 19 pasageri.

Tot miercuri, în intervalul orar 06:00-09:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au continuat să acționeze pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în domeniul transportului în comun de persoane intrajudețean.

Aceștia au constatat 17 contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 5.000 de lei, dintre care 10 potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și una la un alt act normativ.

Ca măsură complementară au fost retrase un permis de conducere și două certificate de înmatriculare.

Exit mobile version