Actualitate

Mii de pelerini la Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii

Mii de pelerini la Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii

În fiecare an, în prima vineri după Paște, Biserica Ortodoxă sărbătorește Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului. Creștinii ortodocși vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfințire a apei, cunoscută și sub numele de Agheasma Mică.

Primii pelerini au sosit la Brăila cu trei zile înainte de sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii“, numărul credincioșilor crescând de la o zi la alta, deși din luna august a anului 2018 impunătoarea biserică ”Buna Vestire” din Brăila se află într-un amplu proces de reabilitare și consolidare, cu lucrări complexe, atât la interior, cât și la exterior.

În ajunul sărbătorii, foarte mulți credincioși au participat la Vecernia şi Litia oficiate în biserica „Buna Vestire“.

La zi de praznic, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit mai întâi rânduiala de binecuvântare a apelor izvorului de sub altarul bisericii și a stropit cu aghiasmă pelerinii așezați la rând îmrejurul bisericii și pe trotuarul din apropierea locașului de cult.

În continuare, ierarhul împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Altarul principal al bisericii, în prezenţa evlavioasă şi rugătoare a credincioşilor.

În timpul Sfintei liturghii, chiriarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni speciale pentru bunul mers al lucrărilor ce se efectuează la acestă biserică.

Biserica „Buna Vestire” a fost ridicată pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Ea este vestită în întreaga lume din două motive: pentru apa sfințită din izvorul tămăduitor, situat la 12 metri adâncime, sub Sfântul Altar; este unică în toată creștinătatea pentru faptul că are trei altare și trei hramuri: Buna Vestire, Sfântul Gherasim și Sfântul Ierarh Nicolae.

În această perioadă Biserica ”Buna Vestire” care aparține Parohiei mixte româno-elene se află într-un amplu proces de consolidare și restaurare. Valoarea totală a proiectului este de 21.960.010,10 lei, din care 18.594.798,99 lei este contribuție de la Uniunea Europeană. termenul de finalizare al investiției este 16 aprilie 2021.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •